Milieu en Veiligheid

FotoGoed heeft ons milieu zeer hoog in het vaandel, niet in de laatste plaats door onze directeur die van huis uit Medisch Bioloog is met een zeer milieubewuste instelling. Vroeger stonden drukkerijen en drukwerk bekend om hun hoge milieubelasting, zeer gelukkig is er in deze branche nu ook veel mogelijk aangaande het milieuvriendelijk werken. FotoGoed benut zo veel mogelijk deze ontwikkelingen zoals daar zijn:

Al ons internetverkeer loopt via de zeer gerenommeerde provider Leaseweb, welke samen met TNO een klimaatneutraal datacentrum heeft ontwikkeld en beheert.

Green label klimaat neutraal

Het merendeel van ons drukwerk wordt gedrukt op een professionele Kodak Nexpress SE, die bekend staat als de meest milieuvriendelijke pers in zijn soort. Zo is het drukwerk 100% te ontinkten (INDEGE gecertificeerd) en zijn de gebruikte inkten niet giftig (EU food packaging en EN71.3 Toy safety approvals), dit geldt ook voor onze glans coating.

inkt biologisch afbreekbaar

De gebruikte materialen en de pers zelf zijn 100% recyclebaar. De pers voldoet daarmee ook aan de ISO 14001 en 9001 normen. Ook de lijm die wij gebruiken voor onze nagenoeg vlakliggende binding is zeer milieuvriendelijk en bij de productie is er veel minder energie nodig. Dit in tegenstelling tot andere lijmen die de meeste aanbieders gebruiken (PUR) die zelfs als zeer gifig beschouwd moeten worden.

milieu iso certificaat

We drukken op FSC papier. Dit betekent dat de grondstoffen voor het papier afkomstig zijn uit milieuvriendelijk beheerde bossen die dus voldoen aan het FSC keurmerk.

papier verantwoord bosbeheer

We verzenden voornamelijk via Post.NL, GLS, DHL en BPost; deze vier bedrijven zijn serieus bezig hun CO2 uitstoot zo laag mogelijk te maken.

CO2 bewuste post verzending

EEN BETER MILIEU BEGINT BIJ JEZELF!

Volgens FotoGoed de beste en duidelijkste slogan ooit gemaakt over milieuvriendelijkheid. Wij doen ons best ervoor en voor u hopelijk een extra reden om gebruik te maken van onze fotoservice!